Skip to content

NEI

Neuro Emotionele Integratie

Neuro Emotionele Integratie (NEI-therapie) is een unieke en effectieve methode om snel tot de kern te komen. Lange en emotionele gesprekken zijn bij NEI niet nodig. Er wordt gewerkt via de spiertest. Dat geeft de informatie.
De therapie wordt ingezet bij thema's op zowel fysiek, emotioneel en mentaal gebied en maakt de weg vrij naar de realisering van je wensen en verlangens.

Emotioneel conflict

Een emotioneel conflict is in veel gevallen oorzaak van klachten.
Een heftige gebeurtenis  verstoort de rust en balans in het lichaam. Wat er in je gevoelswereld gebeurt heeft direct invloed op de hersenen en processen in het lichaam.
De NEI-methode biedt een snelle en eenvoudige manier om energetische blokkades tot op concreet niveau op te sporen en ook op te lossen. De energie kan dan weer vrijuit gaan stromen.
Blokkades zijn veelal ontstaan door een gebeurtenis, onverwerkt verdriet of overmatige stress. Dit kan al heel lang geleden zijn, je hebt er geen idee meer van. De informatie hierover is in je onderbewuste opgeslagen.
Allereerste ervaringen op een thema gaan vaak terug naar onze kindertijd, soms nog verder terug.

Spiertest

Tijdens de sessie communiceer ik via de O-ring spiertest (tussen duim en wijsvinger) met je onderbewuste. Gerichte vragen volgens een vast protocol en het antwoord daarop via de spiertest vertellen wat er in het verleden gebeurd is: wanneer en waar heeft de blokkade zich voor het eerst in het lichaam vastgezet en welke emotie ligt eraan ten grondslag.
Ademhalingstechnieken helpen om de emotie vrij te laten komen, zodat gevoel en verstand weer afgestemd zijn. De energie kan weer vrij-uit stromen, waardoor de balans in je lichaam terug kan komen. Het zelfhelend vermogen van je lichaam doet vervolgens de rest. Het maakt de weg vrij voor genezing, groei en ontwikkeling. De klachten zullen merkbaar afnemen.
Een blokkade die de klacht veroorzaakte en in stand hield is nu weg.
Samen bepreken we hoe nu verder, hoe een open mind-set te houden en welke actie te ondernemen met betrekking tot ingesleten overtuigingen en gedragspatronen.
Vanuit bewust-zijn is er nu een keuze.

Bewustwording

NEI-therapie is een proces van bewustwording.  Het geeft je veel inzicht in je eigen gedrag en overtuigingen, waarom je de dingen doet zoals je ze doet. Door de NEI behandelingen leer je jezelf zo op een dieper niveau kennen en kun je vervolgens vanuit vrijheid gewenste veranderingen doorvoeren. Hierbij is het belangrijk dat je ook zelf aan de slag gaat met de verkregen inzichten.

Wanneer NEI toepassen?

De methode is succesvol gebleken bij zeer uiteenlopende thema's zoals:

 • burn-out
 • stress en spanning
 • overgevoeligheid en allergieën
 • rugklachten
 • omgaan met hoog-gevoeligheid (HSP)
 • angstige gevoelens
 • huidaandoeningen
 • maag-/darmklachten
 • faalangst, zelfvertrouwen
 • (vage) chronische klachten
 • thema's waar men niet goed de vinger op kan leggen, bijv. niet lekker in je vel zitten
 • en nog veel meer....!

Bach Bloesem Remedies

Ter ondersteuning van het herstel worden - indien nodig - energetische korrels of Bach Bloesem Remedies ingezet. Deze worden altijd op maat uitgetest.
De bloesem therapie is één van de meest verfijnde vormen van natuurgeneeswijzen, omdat ze direct op de geest inwerkt en op deze manier harmonie en evenwicht van de persoonlijkheid tot stand brengen. De remedies die in deze therapie gebruikt worden zijn bijna allen bereid uit de bloesems van in het wild groeiende planten, bomen en struiken. De remedies zijn niet schadelijk of gewoonte-vormend en zijn bij elke andere therapie te gebruiken.

Bach Bloesem Remedies voor jonge kinderen

Voor baby's en jonge kinderen is het werken met de Bach Bloesem Remedies - zonder een NEI-behandeling - heel effectief bij diverse klachten waaronder huiduitslag, onverklaarbare overgevoeligheden, voedingsproblemen, slecht slapen.
Informeer naar de mogelijkheden.