Skip to content

NEI

Afstemmen van gevoel en verstand

NEI therapie (Neuro Emotionele Integratie) is een unieke en zeer effectieve methode om snel tot de kern van klachten te komen en deze ook aan te pakken. Dit kunnen klachten zijn (fysieke, emotionele en mentale) en vooral ook positief geformuleerd wensen en verlangens die je hebt.

In het onbewuste liggen al onze ervaringen - positieve en negatieve - op cel niveau opgeslagen. Door middel van de NEI methode kunnen blokkades opgespoord  en ook weggehaald worden. NEI geeft zicht op wanneer en in welke situatie de klacht ontstaan is.

Lange praatsessies en het opnieuw beleven van gebeurtenissen en emoties is bij NEI niet nodig. In een korte intake geef je aan waar je last van hebt of wat je graag anders zou zien. Vervolgens communiceer ik met het onbewuste via de O-ring spiertest (tussen duim en wijsvinger). Gerichte vraagstellingen en het antwoord daarop vanuit het lichaam leiden tot informatie over waar in het lichaam de blokkade zich heeft vastgezet en welke emotie hieraan ten grondslag ligt.

adrien cozijnsen chronische vermoeidheid burnout stress astma hooggevoeligheid HSP perfectionisme fobie faalangst overgevoeligheid allergie nei amsterdam cozijnsen spiertest
© adriën cozijnsen

Ademhalingstechnieken helpen om de emotionele blokkades, die te maken hebben met de vraagstelling, los te laten zodat gevoel en verstand weer in overeenstemming met elkaar komen. Dit stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam en maakt de weg vrij voor genezing, groei en ontwikkeling. De klachten zullen merkbaar afnemen.
Ter ondersteuning worden indien nodig energetische korrels of Bach Bloesem Remedies ingezet. 

"The wound is the place where the light enters you"  (Rumi)

NEI therapie is een proces van bewustwording, omdat het veel inzicht geeft in je gedrag. Gedrag vloeit voort uit onze veelal onbewuste denkwijzen, standpunten of instellingen ten opzichte van mensen, zaken en gebeurtenissen. Door de NEI behandelingen leer je jezelf zo ook op een dieper niveau kennen, kom je bewuster in je eigen kracht te staan en kun je gewenste veranderingen doorvoeren.

NEI therapie maakt gebruik van toegepaste psychologie, kinesiologie, acupunctuur en NLP. De methode is succesvol gebleken bij bijvoorbeeld:

  • chronische vermoeidheid / burn out
  • stress en spanning
  • astma
  • klachten rond hooggevoeligheid (HSP)
  • angst en fobieën
  • huiduitslag
  • faalangst, gebrek aan zelfvertrouwen
  • overgevoeligheid en allergieën
  • klachten waar men niet goed de vinger op kan leggen, bijv. niet lekker in je vel zitten, buikpijn bij kinderen, geïrriteerde ogen.

Om een optimaal resultaat te behouden is het belangrijk dat je zelf aan de slag gaat met de gegeven adviezen.

Voor jonge kinderen is het werken met de Bach Bloesem Remedies - zonder een NEI-behandeling - zeer effectief gebleken bij diverse klachten.
Voorbeelden hiervan zijn huiduitslag, slecht slapen, voedingsproblemen.
Informeer naar de mogelijkheden.

Lichamelijke klachten blijken vaak ook emotioneel belast. Het advies is echter om deze klachten eerst door een reguliere arts /specialist te laten onderzoeken.