Skip to content

NEI

Neuro Emotionele Integratie (NEI-therapie) is een unieke en effectieve methode om snel tot de kern te komen. De therapie kan ingezet worden bij fysieke, emotionele en mentale thema's, en ook om de weg vrij te maken naar de realisering van wensen en verlangens.

Een emotioneel conflict is in veel gevallen oorzaak van klachten. De heftige gebeurtenis in je gevoelswereld verstoort de rust en balans in het lichaam. Wat er in de psyche gebeurt heeft direct invloed op de hersenen en processen in het lichaam.
De NEI-methode biedt een snelle en eenvoudige manier om emotionele blokkades op te lossen.
De blokkades zijn veelal ontstaan door een nare gebeurtenis, onverwerkt verdriet of overmatige stress. Dit kan al heel lang geleden zijn, je hebt er geen idee meer van. De informatie hierover is op onbewust niveau opgeslagen . Allereerste ervaringen op het thema gaan vaak terug naar onze kindertijd, soms nog verder terug.

Tijdens de sessie communiceer ik via de O-ring spiertest (tussen duim en wijsvinger) met je onbewuste. Gerichte vraagstellingen en het antwoord daarop vanuit het lichaam vertellen wat er in het verleden gebeurd is: wanneer en waar heeft de blokkade zich voor het eerst in het lichaam vastgezet en welke emotie ligt eraan ten grondslag.
Ademhalingstechnieken helpen om de emotie los te laten zodat gevoel en verstand weer in overeenstemming met elkaar komen. De energie kan weer vrij-uit stromen, waardoor de balans in je lichaam weer terug kan komen. Het zelfhelend vermogen van je lichaam doet vervolgens de rest. Het maakt de weg vrij voor genezing, groei en ontwikkeling. De klachten zullen merkbaar afnemen.
De blokkade die de klacht veroorzaakte en in stand hield is nu weg.
Samen bepreken we wat je nu verder nodig hebt en hoe een open mind-set te houden.

Lange en emotionele gesprekken zijn bij NEI niet nodig.
NEI-therapie is een proces van bewustwording, het geeft veel inzicht in je gedrag. Gedrag vloeit voort uit onze veelal onbewuste denkwijzen, standpunten of instellingen ten opzichte van mensen, zaken en gebeurtenissen. Door de NEI behandelingen leer je jezelf op een dieper niveau kennen, kom je bewuster in je eigen kracht te staan en kun je gewenste veranderingen doorvoeren. Hierbij is het belangrijk dat je ook aan de slag gaat met gegeven adviezen.

NEI therapie maakt gebruik van NLP , kinesiologie, acupunctuur en psychologie. De methode is succesvol gebleken bij zeer uiteenlopende thema's zoals:

 • burn-out
 • stress en spanning
 • overgevoeligheid en allergieën
 • rugklachten
 • astma
 • omgaan met hooggevoeligheid (HSP)
 • angst en fobieën
 • huidaandoeningen
 • maag-/darmklachten
 • faalangst, zelfvertrouwen
 • chronische klachten
 • thema's waar men niet goed de vinger op kan leggen, bijv. niet lekker in je vel zitten

BACH BLOESEM REMEDIES
Ter ondersteuning van het herstel worden - indien nodig - energetische korrels of Bach Bloesem Remedies ingezet. Deze worden altijd op maat uitgetest.

De bloesem therapie is één van de meest verfijnde vormen van natuurgeneeswijzen, omdat ze direct op de geest inwerkt en op deze manier harmonie en evenwicht van de persoonlijkheid tot stand brengen. De remedies die in deze therapie gebruikt worden zijn bijna alle bereid uit de bloesems van in het wild groeiende planten, bomen en struiken. De remedies zijn niet schadelijk of gewoonte-vormend en zijn bij elke andere therapie te gebruiken.

Kinderen
Voor babies en jonge kinderen is het werken met de Bach Bloesem Remedies - zonder een NEI-behandeling - heel effectief bij diverse klachten waaronder huiduitslag, onverklaarbare overgevoeligheden,  voedingsproblemen, slecht slapen.
Informeer naar de mogelijkheden.

Lichamelijke klachten blijken vaak ook emotioneel belast. Het advies is echter om deze klachten eerst door een reguliere arts /specialist te laten onderzoeken.